iStock-513533867.jpg
 
 

Om teff

Man antar at mennesket begynte å dyrke teff i Etiopia og Eritrea allerede 4 000 år f.kr. Teff er et fasinerende urkorn fullpakket med næringsstoffer. Teff er det minste kornslaget i verden og 150 teffkorn veier like mye som ett hvetekorn. Fordi kornet er så lite, består det hovedsakelig av kli og kime. Hele kornet brukes når det males til mel, og det gir teffmelet et gunstig næringsinnhold i forhold til mange andre kornslag.

Teff er en svært anvendelig kornsort og du kan derfor erstatte annet mel med teff eller tilføre en andel teff i oppskrifter som inneholder annet mel. Det kan brukes som fortykningsmiddel i supper, sauser og gryteretter. Teff kan også kokes og blandes i salater som erstatning for couscous eller pasta. Det kan spires og tilsettes i salater eller på brødskiva.

Teff kort oppsummert:
• Glutenfritt
• Lav GI
• Nøtteaktig smak
• Proteinrikt
• Høyt innhold av fiber, magnesium og jern