korngutta.png
 
 

hvem er korngutta

Korngutta består av Bereket Ghebreslassie og Dawit Tekeste. De to gutta er opprinnelig fra Eritrea – nå bosatt i Nes i Akershus.

Historien deres starter i 2007. Dawit må flykte fra hjemlandet til Europa via Sudan, gjennom Libya-ørkenen og så i båt over Middelhavet. Det var en reise med stor fare for eget liv, og han mistet mange av sine nærmeste i overfarten. Vel fremme i Norge fikk Dawit asyl og ble raskt en del av et integreringsprogram. Bereket kom til Norge i 2014 gjennom familiegjenforening, etter at hans kone og to barn reiste hit som flyktninger alene.

Både Dawit og Bereket har alltid drømt om å starte et familieselskap, men de erfarte at det var vanskelig å gjøre dette i et nytt land. Utfordringene lå i ekstremt store forskjeller både i forhold til lovverk, forretningskultur og utvikling i markedet sammenlignet med Eritrea. De skjønte raskt at de først og fremst måtte fokusere på å bli fullintegrert før de kunne gå videre med planene om egen bedrift.

I oktober 2016 tok de, med hjelp av Nes Næringsråd, fatt på oppgaven. Sterke røtter til hjemlandet, Bereket sin bakgrunn fra innkjøp og hans kones utdannelse innenfor plantevitenskap, gjorde at valget fort falt på at familieselskapet ønsket å introdusere teff i større skala til nordmenn enn det lille som da fantes på markedet.

Hele familien brenner for det lille urkornets egenskaper og næringsverdier og ønsker å tilby gode teff-produkter av høyeste kvalitet til det norske markedet, samt lære nordmenn hvordan man enkelt kan benytte denne næringsrike råvaren.